Eerste week in de Kamer

Het is alweer een week geleden dat de nieuwe Eerste Kamerleden zijn beëdigd. De mediastorm is weer een beetje gaan liggen na de Provinciale Verkiezingen en de verkiezingen voor de Eerste Kamer. Hoe was de eerste week?

Door
Vorige week dinsdag werden 39 nieuwe Eerste Kamerleden met een kleine ceremonie beëdigd. Het was een drukte van jewelste, omdat de meeste nieuwelingen vrienden en familie hadden meegenomen om te komen kijken. De Eerste Kamer geniet deze dagen meer aandacht dan ze gewend is. Dacht je voorheen vooral aan oude, grijze mannen die nog eens wat wetten die er toch wel doorheen komen nakijken, tegenwoordig is het ook hier een politieke arena.

De baan van Eerste Kamerlid is een vreemde, omdat het niet een baan is waar je voor moet studeren. Iedereen kan het worden, arm of rijk, dom of slim, alles wat je hoeft te doen is verkozen worden. Maar dat betekent natuurlijk niet dat je dan gelijk weet hoe dat moet, Eerste Kamerlid zijn. Daarom krijgen ze een cursus waarin ze bijvoorbeeld leren hoe ze de website moeten gebruiken, maar ook ingewikkelder zaken als Europees Recht.

Lees meer en discussieer mee op 1295 premium

 

VN:F [1.9.6_1107]
Rating: 0 (from 0 votes)

About ErikN

Stiekem is Erik een echte radioman. Maar dat vergeven we hem. Gelukkig houdt hij genoeg van de geschreven pers om goed artikelen te kunnen schrijven. Hij houdt van landelijke politiek en voelt graag menig kamerlid aan de tand. Door zijn studie rechten raakte hij geïnteresseerd in strafrecht.