Nijntje in de mode

Het dick bruna huis in Utrecht viert dit jaar – het Jaar van het Konijn – haar 5-jarig jubileum! Speciaal voor deze feestelijke gelegenheid hebben we nationale en internationale modeontwerpers gevraagd een feestjurk te ontwerpen voor nijntje.

Ontwerpers, onder wie Saskia van Drimmelen, Claes Iversen, Jan Taminiau, het Britse Boudicca en het Japanse Anrealage, maakten een ontwerp voor een aardewerken nijn van 40 cm. hoog, waarbij ze zich lieten inspireren door het werk van nijntjes geestelijke vader Dick Bruna. Dick Bruna zelf heeft op papier een nieuwe feestjurk ontworpen, evenals Piet Paris en Kate van Harreveld. De illustraties en de modeontwerpen worden getoond, samen met meer dan 100 modegerelateerde werken uit het oeuvre van Dick Bruna.

De deelnemende ontwerpers zijn: Anrealage (JP), Boudicca (UK), Clements Ribeiro (UK), Melody Deldjou Fard, Saskia van Drimmelen, Lidewij Edelkoort, Kate van Harreveld, i-did slow fashion, Claes Iversen, Digna Kosse, Edwin Oudshoorn, Piet Paris, Minä Perhonen (JP), Jan Taminiau en Stella Teunissen.

Bij de tentoonstelling is een gelijknamig, tweetalig boek gepubliceerd in een gelimiteerde oplage. In deze hommage aan Dick Bruna zijn alle ontwerpen voor nijntje fotografisch vastgelegd. Bij het beeld beschrijven de ontwerpers op welke manier zij door het werk van Dick Bruna zijn geinspireerd.

De tentoonstelling loopt van 1 april 2011 t/m 22 januari 2012 in het Dick Bruna huis.