© 2011 Jonathan Corsmit

Geldmuseum

Het Geldmuseum is een museum over geld en geldcultuur met een interactieve en multimediale vaste presentatie, tijdelijke tentoonstellingen en numismatische exposities. Het museum biedt een bij de tijd en beoogde jongerendoelgroep aansluitende interactieve en multimediale vaste presentatie. In de vaste presentatie en in tijdelijke tentoonstellingen geeft het Geldmuseum verschillende antwoorden op twee vragen: ‘Wat doen mensen met Geld? Wat doet Geld met mensen?’ In het Geldmuseum is niet primair de collectie als uitgangspunt genomen, maar is een belevenis gecreëerd waarin de interactie van mensen met geld centraal staat.
Het toegangsbewijs bestaat uit een credit card met daarop een klein saldo waarmee in het museum onder meer kan worden gegokt, gehandeld op de beurs of geboden op de bloemenveiling. Het museum is gehuisvest in het monumentale pand van de Rijks Munt waar sinds 1911 alle Nederlandse munten worden geslagen.