© 2011 Jonathan Corsmit

Klederdracht- en Visserij

In Bunschoten-Spakenburg, net buiten de dorpskern bevindt zich het Klederdracht- en Visserijmuseum. Het museum toont naast klederdacht en visserij ook miniatuurvoorstellingen.
Binnen zijn ruim 120 poppen tentoongesteld, die gekleed zijn in traditionele en historische kleding, van bijvoorbeeld huwelijksdracht of rouwkleding. Er zijn ook 20 modellen van vissersboten zoals ‘botters’. De rijke historie van het dorp is te zien in de miniatuurvoorstellingen, die bijvoorbeeld een petroleumhandelaar of schoolklas laten zien.
Het museum heeft ook een klederdachtshow. Op afspraak kunnen de verscheidene historische kleedstukken getoond worden door een groep van 12 mensen die ze dan aan gaan doen. Ook kunnen enkele bezoekers zelf de kleding aantrekken. Het museumpersoneel legt ook graag meer uit over de oude klederdracht.