Het Geldmuseum

 

Het geldmuseum ligt middenin Utrecht en is gevestigd in in het monumentale pand van de Rijks Munt, waar sinds 1911 alle Nederlandse munten worden geslagen. Er zijn regelmatig wisselende exposities, zoals ‘Baas Gezocht’ over zelfstandig ondernemen, of ‘Magie van Geld’ wat gaat over of dingen zoals gezondheid, liefde en geluk te koop zijn.


“In het geldmuseum worden alle Nederlandse munten geslagen”

Wat doet geld met mensen?
Ook is er de vaste presentatie met als onderwerp ‘Wat doet geld met mensen? Wat doen mensen met geld?’ Het antwoord op de deze vragen kun je zoeken door middel van een interactieve en multimediale presentatie over geld. Er zijn ook verschillende collecties over geld te bewonderen, bijvoorbeeld over oude munten uit de VOC-pediode en bankbiljetten van over de hele wereld.


Toegangskaartje
Wat ook leuk is aan het geldmuseum, is dat je een toegangsbewijs krijgt in de vorm van een credit card. Hierop staat een klein beetje geld, waarmee je in het museum bijvoorbeeld kunt gokken, handelen op de beurs of bieden op de blomeveiling. Dit maakt het museum een actieve beleving, waarbij je allemaal dingen zelf kunt beleven.

www.geldmuseum.nl