Info

Wat is ‘The Art Factory 030?’
The Art Factory 030 is een project opgezet door zeven verschillende musea in Utrecht
waarbij zij studenten de kans geven om hun kunstwerken en creaties tentoon te stellen in 1 van hun musea. Elk museum heeft een speciale ruimte gereserveerd om de kunstwerken van de top drie te laten zien en deze zullen twee maanden lang toegankelijk zijn voor het publiek. Elke twee maanden wordt er een thema aangekondigd in een van de geselecteerde musea. De bedoeling is uiteindelijk dat deelnemers een kunstwerk (of kunstwerken) maken die aansluiten bij het thema.

De spelregels
De wedstrijd is uitsluitend voor studenten die studeren in Utrecht. Daarbij hoef je dus zelf niet in Utrecht te wonen als je maar studeert aan 1 van de scholen in Utrecht. Je kunt meedoen door een kunstwerk of een serie kunstwerken te maken die aansluiten bij het thema. Je bent verder vrij in je keus van de vorm van de kunstwerken. Het kan dus een animatie of een film zijn of een standbeeld of schilderij, wat je maar wilt. Daarbij is het de bedoeling dat er een filmpje gemaakt word van het kunstwerk en dat deze op youtube ge-upload word. De link kun je uiteindelijk insturen op de website bij het wedstrijdformulier. Wanneer dit filmpje goedgekeurd word, word deze op de website geplaatst in de videogallerij. Iedereen kan dan op zijn/haar favoriete filmpje stemmen door het filmpje via een facebookaccount of youtube-account, te ‘liken.’ Het filmpje kan ook gedeeld worden op Facebook. Uiteindelijk worden er drie winnaars uitgekozen met de meeste likes waarbij degene van de drie met de meeste likes ook nog eens een hoofdprijs wint. De periode van een wedstrijd is telkens twee maanden. Dat betekent dat er elke twee maanden weer een nieuw thema is in een ander museum en dat er elke twee maanden weer drie nieuwe winnaars zijn met 1 hoofdprijs.

Wat valt er te winnen?
De drie winnaars krijgen de gelegenheid om twee maanden lang hun kunstwerk(en) te exposeren in het desbetreffende museum. Daarbij wint degene met de meeste likes ook nog eens een plaatsje op het kunstpodium. Dit kunstpodium is een eigen pagina op The Art Factory 030 website waarbij hij/zij een eigen blog mag bijhouden voor twee maanden lang. Alle drie de winnaars krijgen ook nog eens een jaar lang gratis toegang tot alle deelnemende musea. De uiteindelijke nummer 1 wint hierbij ook nog een iPad 2, zodat hij/zij gemakkelijk zijn/haar blog op het kunstpodium overal kan bijhouden.

Lees voor meer informatie de algemene voorwaarden