Moluks Historisch Museum

 

Het Museum Maluku heeft als doel om allerlei kunstwerken en materialen uit de molukse gemeenschap te verzamelen, onderhouden en te presenteren in Nederland.
Er zijn niet alleen verschillende exposities te bezichtigen, er worden ook verschillende events, shows en workshops gehouden.Het museum ziet de molukse gemeenschap als een integraal deel van Nederland en wil dat ook laten blijken maar tegelijkertijd willen ze ook de unieke en sterke banden met hun vaderland laten zien.

Expositie’s
De permanente exposities gaan vooral over de geschiedenis van de Maluku.
Het gaat over het vaderland maar ook over hoe ze uiteindelijk in Nederland terecht zijn gekomen. Van de schokkende gebeurtenissen zoals de treinkaping in Wijster tot aan het punt dat de molukse gemeenschap zich een deel van Nederland begon te voelen. Naast deze exposities zijn er ook tijdelijke exposities te zien.
Er is een expositie te zien over Tattoos, dat gaat over de tekens van beschaving & identiteit. bij deze expositie zijn vele mooie foto’s, verhalen, tekeningen en objecten te bewonderen die de boodschap van de tattoos vertellen.

Shows
Er is ook een theater in het museum waar de verschillende shows, events en workshops gehouden worden. De maximum capaciteit van het theater is 80 personen
op hun website is ook een online knowledgecenter beschikbaar, waarbij je meer informatie over de geschiedenis van de molukse gemeenschap kunt lezen.

www.museum-maluku.nl