SvJ met Breaking News in Guinnes World book of Records?

05·01·2008
By

Soms is opruimen leuk. Vooral wanneer je dingen terugvindt die je voor verloren waande, zoals het groots opgezette project ‘Breaking News’. In 2001 nam Kees Schaepman, toen nog adjunct-directeur van de School voor Journalistiek, het initiatief voor wat in zijn ogen de grootste redactie van Nederland moest worden. Alle eerste- en tweedejaars studenten zouden op donderdag 17 mei gezamenlijk met tientallen artikelen, radioreportages en tv-items een portret van de stad Utrecht moeten gaan maken. Een monsteroperatie die volgens Kees Schaepman wat hem betreft een vermelding in het Guinnes World Book of Records waard was.

De lesgroep MediaNL, waar ik zelf destijds als docent voor verantwoordelijk was, kreeg de verantwoordelijkheid om alle journalistieke producties te bundelen en deze op een cdrom te zetten. Uiteindelijk zou de cdrom op 21 juni aan burgemeester Annie Brouwers moeten worden overhandigd. Ik kan me niet meer herinneren of die cdrom ooit nog aan Brouwers is uitgereikt. Wel weet ik dat wij met heel veel plezier de cdrom hebben gemaakt. Alle producties die daarop stonden, zijn vanaf nu weer online te vinden. Het gaat om de volledige ‘Breaking News’-cdrom, met daarop 39 artikelen, 11 radiopreportages en 132 foto’s. Het ‘Breaking News’-journaal is hieronder te bekijken. Let op, het bestand is 220 mb groot en het kost vrij veel tijd om dit te downloaden.

Update (6-1): Ik zie net dat de radiorepo’s niet allemaal te beluisteren zijn omdat sommige links verwijzen naar een plek op een audioserver die al lang geleden op een schroothoop is beland.

Tags: ,

Leave a Reply