Knocking on heaven’s door van Bob Dylan. Maar dan in het Fries. Het duo Ernst Langhout en Sytse Haima schrikt er niet voor terug om grootse muziek om te zetten in eigen dialect. Campusblog was aanwezig bij een huiskamersessie in Friesland waarbij de twee muzikanten lied na lied transformeerden van Engelstalige folk in Friese wijsjes. ‘Moet dat nou?’, kun je denken.

Maar het Fries lijkt zich prima te lenen voor emotionele muziekuitingen. Ook als je niet Friestalig bent leuk om naar te luisteren. De taal lijkt lekker weg te zingen, als je het refrein eenmaal onder de knie hebt.

Hier komt ‘ie dan: ‘Slaan op ‘e himeldoar’ van zanger-gitarist en mondharmonicaspeler Langhout en snarenspeler Haima. Luisteren op eigen risico! Het refrein zou zomaar de rest van de dag in je hoofd kunnen blijven hangen.