Wethouder Frits Lintmeijer heeft op 15 juni de eerste zeven openbare oplaadpunten in Utrecht voor elektrische voertuigen officieel geopend. De gemeente wil eind 2012 maximaal 200 oplaadpunten plaatsen in de openbare ruimte en op bedrijfsterreinen, zodat bezoekers en bewoners van Utrecht voldoende mogelijkheden hebben om hun auto te parkeren en op te laden. Ook met deze stimulans zet Utrecht in op stiller en schoner vervoer in de stad: op de fiets, met het OV, door schoon goederenvervoer en elektrische auto’s.

De GreenCab  is een volledig elektrische taxi die we vanaf nu steeds vaker door Utrecht zullen zien rijden. Dus ook taxicentrale Prestige helpt een handje mee om Utrecht steeds meer ‘elektrisch’ te maken. Maar kijk wel uit voor de elektrische vervoersmiddelen want je hoort ze bijna niet aankomen…

Campusblog deed een testritje in een Nissan LEAF  van GreenCab.

Maar wat wel een nadeel is aan de elektrische auto is dat je er niet meer dan 200 kilometer mee kan rijden, het is dus wel handig om te weten waar je je auto weer op kan laden zodat je niet met een lege accu langs de kant van de weg staat.
De zeven oplaadplaatsen in Utrecht in kaart gebracht.

weergeven op een grotere kaart