Homoseksualiteit lijkt algemeen geaccepteerd. Toch heeft het huidige kabinet afgelopen november besloten voorlichting over homoseksualiteit verplicht te maken op scholen. Christelijke scholen hadden al een lesmethode aangeboden gekregen van christelijke homo-organisatie ContrariO, namelijk: . Nu komt daar nog een nieuwe methode bij.

 

Out @ School
De nieuwe methode ‘l’ probeert homoseksualiteit vanuit een christelijke perspectief te benaderen. Zo wordt er ruimte gecreëerd voor  christelijke jongeren om een eigen standpunt over homoseksualiteit in te nemen.

 

‘In de methode worden homorelaties niet expliciet afgewezen,’ zegt auteur Henrieke Remmink. ‘Wel zeggen we dat seksualiteit thuishoort in een huwelijksrelatie tussen een man en een vrouw. Impliciet nemen we dus stelling, maar het heeft geen zin om een standpunt op te leggen. Veel jongeren zijn het dan bij de deur van het klaslokaal al weer vergeten.’

 

Of deze manier van informeren de homo-emancipatie in christelijke hoek bevordert is nog maar de vraag..