Utrechtse fietsenmaker ‘Het Mannetje’ verkoopt fietsen vanaf dertig euro. Repareren kan ook. Voor een slag in het wiel, een kapot achterlicht en een lekke fietsband kun je terecht bij Jos Kok aan de Treek 34 in Lunetten.  In het kader van de bezuinigingen kun je die euro’s ook in je zak houden. Het plakken van een fietsband werd je, door onderstaande tips, nog nooit zo makkelijk gemaakt. 

 

 

In zeven stappen een nieuwe band.

Stap 1: Haal de buitenband uit de velg, maak het ventiel los en trek de hele binnenband naar buiten. Pomp de band op en luister of voel waar er lucht uit de band loopt. De band is kapot op de plek waar er belletjes naar boven komen.
Stap 2: Laat de band leeglopen en schuur met schuurpapier rondom het gaatje. Plaats lijm op de band en plakker en wacht twee minuten. Druk na twee minuten de plakker op de band en duw ‘m aan.
Stap 3: Controleer of de binnenkant van de velg geen scherpe plekken heeft . Controleer dit ook voor de buitenband.
Stap 4: Plaats het ventiel terug en pomp de band halfhard.
Stap 5: Plaats de buitenband terug op de velg. Het kan helpen om de binnenband leeg te laten lopen of gebruik temaken van uw hand om meer ruimte te creëren.
Stap 6: Plaatst het ventiel op de band en pomp de fietsband helemaal op. Draai het wiel rond en voel of de band hard genoeg is. Controleer dat de binnenband niet tussen de buitenband en velg zit.
Stap 7: Fietsen maar. De band is hard en de euro’s zijn bespaard..

Heb je twee linkerhanden? Hieronder nog een filmpje ter verduidelijking.
Een kind kan de was doen.