Het Vinexvrouwtje is inmiddels wel uitgepraat over de schreeuw om meer voorzieningen in Leidsche Rijn. Ze schrijft al jaren een over haar ervaringen in de grootste nieuwbouwwijk van Nederland. En dit is niet alleen maar positief.

Zes jaar geleden verhuisde ze met haar vriend van Lombok naar Terwijde, een van de wijken in Leidsche Rijn. Gelokt door de tekeningen met scholen, winkelcentra en uitgaansgelegenheden.

 

Maar de beloofde voorzieningen bleven uit. “Op de plek waar het winkelcentrum van Terwijde moet komen staat nu alleen een patatkraam en een stacaravan waar de supermarkt in is gevestigd. Terwijde is een slaapstad. Eerst was ik nog van plan om alles met de fiets te doen, maar daar kreeg ik na een tijdje wel genoeg van. Om boodschappen te doen hebben we nu maar een extra auto gekocht”.

Boodschappen

“Bij mij in de straat zijn al verschillende mensen vertrokken. Die hadden geen zin om nog tien jaar te moeten wachten op de beloofde winkels”. Zelf redt ze zich nog wel, maar voor veel ouderen en hulpbehoevenden is het dringender. “Die zitten toch klem in een wijk waar ze een auto nodig hebben om boodschappen te doen”.


Alles is mogelijk

Toch is ze blij dat de gemeente het probleem eindelijk wat serieuzer gaat nemen. “De bal ligt nu echt bij hen. Ik kan zoveel voorbeelden noemen van initiatieven van particulieren en ondernemers die iets willen opzetten. Een bioscoop of bowlingbaan in The Wall, een Geitenkaasmaker aan huis. Het is goed om te horen dat ze nu eens prioriteit gaan leggen bij Leidsche Rijn. Het is tijd voor een nieuw motto: ‘Hier is alles mogelijk!”