In Paramaribo vind je op de Nassylaan 107 restaurant Spice Quest. In de speciale surinaamse editie van In de Ban van de Pan, krijgen wij meer inzicht in dit bijzondere restaurant en in de persoon die hier achter zit.

Eigenaar en chef-kok Patrick Woei gaat ons leren hoe ook wij zelf dumplings kunnen maken. Ook gaan wij meer leren over de chinees-surinaamse geschiedenis van dit land.

Ferrier.

Er kleeft overigens alleen al aan de locatie genoeg noemenswaardige historie. Om maar te beginnen met het feit dat op deze locatie de eerste president, Johan Ferrier, van de republiek Suriname hier heeft gewoond. Een ander zeer bijzonder feit is dat hier tot 7 december 1982 een drukkerij stond waar een krant genaamd de Vrije Stem werd gedrukt. Op die dag hebben de militairen in aanloop van de decembermoorden een dag later het pand vernietigd.

Woei, tevens eigenaar van het populaire restaurant Dumpling Nr 1, zag wel iets in het stukje verwaarloosde grond. Hij heeft er een zelf ontworpen restaurant opgezet, dat een chinese sfeer ademt. Bekende namens zoals onze eigen Balkenende, Hirsch Ballin, Jeroen Krabbe en Rik Felderhof hebben er een vorkje meegeprikt.

Uiteraard volgt er na de uitzending meer informatie over dit restaurant en de door Woei gemaakte dumplings!