Jeugdinrichting Den Engh die vestigingen in  Ossendrecht (NB) en Den Dolder (Ut) hebben, kent een roemruchte geschiedenis.

Bij de instelling waar zwakbegaafde, criminele jongeren met gedragsproblemen behandeld worden, werd in 1994 voormalig directeur Arjen Jonker aangesteld.
Jonker had als credo: ‘Niet opsluiten maar opvoeden’. Binnen deze aanpak, was er weinig aandacht voor het individu, maar werd groepsgewijs heropgevoed.
Zijn aanpak werd geroemd en verguisd.
In 2004 verscheen er een documentaire over Jonker met de titel ‘De reddende engel’. Ondanks zijn controversiële aanpak kwamen verscheidene politici en zelfs de Koningin bij Jonker op bezoek om zijn aanpak te aanschouwen.
Een jaar later verschenen er berichten in de media over een ruzie die gaande was tussen het ministerie van Justitie en de leiding van Den Engh.
In 2005 en 2006 berichte verschillende actualiteitenrubrieken waaronder Eenvandaag over het conflict.
Op 1mei 2006 heeft  het ministerie van Justitie, waar Den Engh indertijd onder viel, Jonker de  laan uit gestuurd. Directeur Jonker is tegenwoordig directeur van een Reiki/Shiatsu praktijk.
Na de coup van Justitie is er een nieuw bestuur geïnstalleerd dat de nodige hervormingen heeft doorgevoerd.
Zo is er anno 2010 meer aandacht voor het individu en is de instelling in 2009 omgedoopt van jeugdinrichting Den Engh naar Zorg+ instelling Almata.
Almata valt nu niet meer onder het ministerie van Justitie, maar onder dat van Jeugd&Gezin.

Fotocredit: Elsevier.nl