Wanneer je door de binnenstad loopt en omhoog kijkt zal het je misschien verbazen hoeveel er in de lucht hangt. Fietsen aan lantaarnpalen, sneakers aan de bovenleidingen en vreemde teksten op billboards. Tegenwoordig kunnen Utrechters ook genieten van een knuffelbeer die boven de Oude Gracht aan een boom is opgehangen.

Reacties

Waarom precies de schattige teddybeer met een touw om z’n nek aan de boom hangt is voor velen een mysterie. De meeste dames, uitzonderingen daargelaten, die langsliepen vonden het tafereel nogal “naargeestig” en “depressief” overkomen terwijl de gasten de humor er wel van inzagen. De meningen verschilden sterk of de beer een toevoeging voor de stad is.

Mediaandacht

De knuffelbeer die erbij hangt alsof deze in opdracht van lokale ayatollah is gelynched heeft al de nodige aandacht van de Utrechtse media gekregen. De  initiatiefnemers Stephan Siepermann en Jeroen Wesselink, die beide een bedrijfje runnen aan de Oude Gracht, snappen weinig van alle commotie. De mannen hebben uit humor de beer opgehangen zonder diepere achterliggende reden. “Er hing simpelweg nog niks anders boven de gracht” zegt Stephan hierover. Ook zijn ze verwonderd over de hoeveelheid bezoekers die de knuffelbeer uitgebreid staan te fotograferen en filmen.

Het rust nog maar een vraag: Wat vinden onze lezers van dit initiatief?