Als je over de rand van het mandje kijkt is het alsof je over het maduarodam zweeft, luchtballonvaren. In de lucht hangen en maar afwachten waar de wind je naartoe blaast.

Voor het item over het Groene Hart van Utrecht zijn we meegegaan in een luchtballon. Een unieke ervaring wat zeker een aanrader is.

Na het uitpakken van de ballon werd deze met behulp van twee ventialtoren vol lucht geblazen. Toen hij bijna vol zat werd met behulp van de brander bovenop de mand de temperatuur in de ballon opgekrikt totdat deze ronde de 100 graden was. Terwijl dat gebeurde moest een deel van de passagiers al in de mand gaan liggen als zijnde ballast. Toen de ballon eenmaal opgewarmt was was het een kwestie van het kabeltje lostrekken waarmee hij nog aan de auto zat en daar gingen we.

We stegen op vanaf het park Transwijk vlak bij de Beneluxbaan en dankzij de zuidweste wind voeren we over Utrecht heen. We gingen recht over stadium Galgewaard en daarna richting Amesfoort om uiteindelijk in Terschuuren te landen.

Daar werd iedereen geridderd tot Baron of Barones van het luchtruim van Utrecht tot Terschuren. Lodewijk de vierde had na de eerste luchtballonvaart besloten dat iedereen die een ballonreis succesvol afsloot tot adel werd verheven.

Kijk voor meer inforamtie over ballonvaren en voor de tijden wanneer je zelf zou kunnen vertrekken op www.basballonvaart.nl