Een uitmuntende presentatie, een perfecte smaakbeschrijving en de allerbeste koffie. Dat is er voor nodig om de baristakampioenschappen te winnen. Baristakampioenschappen? Jazeker! Koffiezetten is allang niet meer een bekertje plaatsen en drukken op een knop. Tegenwoordig strijden Nederlandse baristi elk jaar om de nationale titel die recht geeft op een plek op het wereldkampioenschap.

De baristi krijgen een kwartier om vier onberispelijke espresso’s, vier onovertroffen cappuccino’s en vier specialty drinks te bereiden. Tegelijkertijd geven ze uitleg over de smaak van de koffie en de keuze voor de koffieblend (combinatie van koffiebonen). Daarnaast moeten ze letten op techniek en hygiëne.

 

 

In de uitzending van CampusCam leggen de mannen van The Village in Utrecht uit hoe je een goede koffie zet. De bonen zijn van wezenlijk belang voor de smaak. In onderstaand filmpje kun je zien hoe op Hawaï koffiebonen worden geoogst.