Na een leuke, maar late avond, gaat alweer vroeg de wekker. Net als iedere ochtend staat er een wit busje voor de deur, met een chauffeur die zelf de weg niet kent. Na wat gedoe komen we aan bij het Qatar News Agency. Binnengekomen bij het ANP van Qatar, worden we uitgenodigd voor een gesprek met de directeur. De Arabisch sprekende directeur vertelt, via een tolk, wat het staatsbedrijf betekent voor de regio. Vervolgens krijgen wij een rondleiding door het pand.

We krijgen een kop thee aangeboden, die overigens nergens naar smaakt. Rustig kijk ik op de klok en besef me plots dat ik over een half uur een afspraak heb met de in Doha wonende Anouar Diba. De in Hooggraven opgegroeide voetballer, zou mij en Maya ophalen bij het hotel. Er is alleen één probleem. Anouar Diba kan het hotel niet vinden. Na een uur zoeken vinden we elkaar eindelijk en de tocht naar het huis van Diba kon beginnen.

De geboren Utrechter, woont in een compound. Een zogeheten gated community. Daar tref je alleen maar huizen aan ten grote van paleizen. Uiteraard woont Diba zelf ook in een huis waar menigeen u tegen zou zeggen. Een zwembad in de tuin en een strand op loopafstand, dit is het goede leven. De voetballer geniet van de omgeving waar hij woont, maar geeft wel aan om na zijn carrière terug te komen naar Utrecht. “Dat blijft toch wel mijn stad.”