Spelletjes, spelletjes en nog meer spelletjes. Je vindt ze in allerlei soorten en maten in de spellenspeciaalzaak The Joker in Utrecht. Kasten vol met bordspellen, kaartspellen en puzzels. Voor iedereen is er wat wils. Van simpele, korte potjes tot lange meeslepende spellen. Maar welke spelletjes worden nou het meest verkocht in deze winkel?

 

 

  • Hive.

Hive is een spel waar geen bord voor nodig is. Je speelt het met 11 zwarte of 11 ivoorkleurige stenen waarop verschillende insecten te zien zijn. De insecten kunnen allemaal hun eigen bewegingen maken. Het doel van het spel is om de bijenkoningin van je tegenstander in te sluiten. Je kunt het spel met ze tweeën spelen. kunt u meer informatie vinden over de spelregels van Hive.

 

  • Santoska

Bij de meeste spellen moet je zoveel mogelijk punten halen. Maar bij Santoska werkt het juist omgekeerd. Je moet zo min mogelijk punten scoren of precies honderd punten binnenslepen! Het is een leuk en snel kaartspel voor als je weinig tijd hebt. Want het duurt maar vijftien minuten. Je kunt het spel vanaf twee tot zeven spelers spelen. Maakt dit je nou nieuwsgierig? Zie voor meer uitleg.

 

  • Het Verboden Eiland

Het Verboden Eiland is een echt familiespel! Bij dit spel ga je op zoek naar vier heilige schatten. Dit moet je wel op tijd doen, anders zinkt het eiland! Goed samenwerken is belangrijk om dit spannende spel te overleven. Het spel is geschikt voor twee tot vier mensen. kunt u meer lezen over Het Verboden Eiland.

 

In The Joker worden ook veel spelletjes gespeeld in de sfeervolle Middeleeuwse kelder. Elke dag speelt ongeveer vijftien man fanatiek aan de spelletjestafels. Zin om ook een keer aan te schuiven en de spelregels zelf te ontdekken? Deze spelletjes zijn populair om te spelen in The Joker:

 

  • Imperial 2030
  • Automobiel
  • Battlestar Galactica