Vandaag in het nieuws: Nieuw politiebureau in Hoog Catharijne, de Eredivisie begint weer voor FC Utrecht, Fietsongevallen van kinderen nemen toe door sms’en en de Utrechtse gemeenteraad heeft besloten dat supermarkten voortaan elke zondag open mogen zijn.

 

  • Nieuw Politiebureau Hoog Catharijne

Met de komst van een nieuwe bureau op Hoog Catharijne komt de politie dichter bij de burger te staan. Ook via het wereldwijde web is de politie ook goed bereikbaar. Via is de politie Utrecht in het algemeen, maar ook jouw wijkagent, snel aan te spreken. Ook is er via deze accounts een constante stroom van informatie. Van serieuze opsporing tot vlotte teksten over het korps zelf. Voor een overzicht van de lijst met twitterend blauw, kijk dan op .

  • FC Utrecht

Met de wedstrijd van zondag tegen PSV begint aan de tweede helft van de competitie. De mannen van Jan Wouters staan momenteel op . Veel te laag volgens fans die de club een warm hart toedragen. zijn van belang voor de club, Europees voetbal is stiekem noodzakelijk.

  • Fietsend sms’en

Het aantal kinderen dat gewond raakt door een ongeval op de fiets is de afgelopen jaren flink gestegen. Dat zegt de . In 81 procent van de gevallen gaat het om ongelukken waarbij geen andere verkeersdeelnemers betrokken zijn. Vaak zijn die te wijten aan het feit dat kinderen hun aandacht niet bij het verkeer hebben. Ze zitten op de fiets te bellen, te chatten of te gamen. In de periode 2006-2010 meldden per jaar zich bij de spoedeisende hulp na een ongeval met de fiets. Van hen moesten 2000 ook in het ziekenhuis worden opgenomen. Jaarlijks vallen gemiddeld twintig verkeersdoden onder kinderen. De meerderheid overlijdt door een fietsongeval. Het aantal dodelijke ongevallen is in de periode 2006-2010 wel met een derde gedaald.

  • Zondagse boodschap

Vanaf deze week mogen in Utrecht open op zondag. is erg blij dat de winkeltijdenverordening is aangepast. De zondagopenstelling heeft veel voordelen. Het is goed voor de economie en de werkgelegenheid, het beperkt overlast rond het handjevol supermarkten dat nu open mag, het beperkt de huidige oneerlijke concurrentie en het stelt mensen in staat op zondag hun boodschappen te doen.