Veel ouderen in Utrecht voelen zich eenzaam. Zij brengen hun oude dag door in huis, helemaal alleen. In CampusTalk zijn we met mevrouw Bouma op stap geweest met de BoodschappenPlusBus. Dit is een bus voor ouderen die niet zelfstandig boodschappen kunnen doen, bijvoorbeeld omdat zij een lichamelijke beperking hebben.

In Rotterdam is de subsidie voor de BoodschappenPlusBus stopgezet. Ongeveer 900 ouderen in Rotterdam kunnen daarom geen boodschappen meer doen met de bus. Er is nog een tekort van 46.500 euro.
Volgens mevrouw Bouma is de BoodschappenPlusBus voor haar belangrijk: “Ik heb veel te doen. Ik houd heel erg van breien en knutselen, maar je bent zo alleen. Met de BoodschappenPlusBus kom je tenminste nog eens ergens.”

Activiteiten
De BoodschappenPlusBus is populair in Utrecht. De ritten zitten vaak vol. “Als we boodschappen hebben gedaan, krijgen we altijd een boekje met activiteiten voor andere dagen. Je kan je dan telefonisch aanmelden, maar vaak zitten de activiteiten dan al vol”, aldus mevrouw Bouma.

Ben je benieuwd naar de activiteiten van de BoodschappenPlusBus? Klik dan op deze .