Ouderen zijn op internet sterk ondervertegenwoordigd, dat blijkt uit de . Stel dat je als oudere tóch actief wilt zijn op het web, wat doe je dan?

  1. Allereerst: koop een computer of bijvoorbeeld een tablet, zoals de iPad. Matthias Snoei – eigenaar van een webdesign-bedrijf – dat de iPad de ideale computer is voor senioren. Hij sluit aan bij de behoeften, is gemakkelijk te bedienen en neemt weinig ruimte in beslag. Een iPad kan je kopen .
  2. Daarnaast heb je een internetverbinding nodig. Op de website kan je lezen welk soort verbindingen er zijn. Dit is een vrij technisch verhaal. Op die website kan je ook een vergelijkingswijzer opstarten.
  3. Daarna kan je aan de slag.
Dat is natuurlijk erg kort door de bocht, gelukkig is er redding: !

SeniorWeb maakt de digitale wereld toegankelijk voor iedereen die daar hulp bij kan gebruiken. Zij wil alle vijftigplussers de vele mogelijkheden van de computer en het internet laten ervaren. De afgelopen vijftien jaar heeft SeniorWeb honderdduizenden senioren wegwijs gemaakt in de wereld van computers, internet en e-mail.

SeniorWeb organiseert cursussen en workshops over computer- en internetgebruik door heel Nederland, natuurlijk toegespitst op ouderen. Na de basisworkshops zijn er ook diverse ‘moeilijkere’ cursussen, die worden gegeven in de zogenaamde leercentra.
Meer informatie? Je kunt natuurlijk even kijken op of gewoon ‘ouderwets’ bellen: 030-2769965.