Verantwoord internetten voor kinderen is absoluut niet gemakkelijk. Jonge mensen kunnen snel worden blootgesteld aan zaken die niet voor hun ogen bestemd zijn. De belangrijkste voorbeelden zijn pornografie en geweld. Maar hoe kunnen ouders hier nu goed op inspelen? Er worden op het internet meer dan genoeg tips gegeven voor ouders. Zo kunnen ook zij duidelijke regels stellen.

 

Dat scholen steeds meer aandacht besteden aan internetles is natuurlijk een goede zaak. Maar ook vanuit huis kan het een en ander worden meegegeven. Momenteel gebeurt dat nog te weinig, maar verschillende instanties willen hierop inspringen. Op initiatief van MijnKindOnline staat er op de website van Media Opvoeding een test die ouders kan helpen, en . Via een korte vragenlijst kan de test bepalen wat voor een type media-opvoeder je bent.

Verschillende aspecten van computeren worden behandeld. Zo wordt er gevraagd of je let op een leeftijdsgrens bij games, wat je doet als uw dochter spelletjes wil spelen via het internet of als je kind een profiel op Hyves wil aanmaken of hoe je voorkomt dat je kind naar sekssites surft. Zo wordt dus bekeken of jijzelf wel verantwoordelijk genoeg bent tegenover je kind wat betreft privacy en regels.

 

Na afloop krijg je een duidelijk beeld van je eigen gedrag tegenover je kind als het gaat om internetgebruik. Verder krijg je de nodige tips mee. Zelf een keer proberen? Dat kan!