Zodra het donker begint te worden, zetten we het licht aan. Dat is natuurlijk heel logisch, want niemand heeft zin om in het donker te zitten. Vaak staan lampen dus onnodig te branden. Dit kost veel energie.

Er zijn verschillende mogelijkheden om te besparen, maar om snel te besparen kunt u het beste spaarlampen kopen. Met een spaarlamp kunt u het licht laten branden, zonder dat u meteen extra veel kosten maakt. Er zitten namelijk veel voordelen aan een spaarlamp:

- Een spaarlamp geeft veel meer licht dan een gloeilamp. Uit een gewone spaarlamp komt namelijk vier tot vijf keer meer licht dan uit een gloeilamp.
-Een spaarlamp heeft een veel langere levensduur.
- Een nadeel aan de lamp is dat de aanschafprijs wel vrij hoog is. Zo rond de €8,- en dat terwijl een gloeilamp €0.60 kost. Maar een snelle rekensom leert dat de spaarlamp zich snel terugverdient, aangezien de gloeilamp veel minder zuinig is.

Wilt u nou nog extra besparen op de energierekening? Dan kunt u beter kaarsen en waxinelichtjes aansteken. Bovendien is dat veel knusser, sfeervoller en romantischer.
Mocht u meer informatie willen over welke spaarlamp het best bij uw huishouden past? Kijk op  voor meer informatie.