Sissi kocht er vroeger haar kleren, net zoals de rest van het Oostenrijk-Hongaarse koningshuis en de high society. Tegenwoordig is de kleding van het Hongaarse merk Alter&Kiss voor iedereen draagbaar. Puha Shop verkoopt als enige winkel in Nederland kleding uit de collectie van Alter&Kiss.

 


Begrip in Boedapest
In 1829 had de van oorsprong Weense Antal Altar, een klein winkeltje geopend op de Vaci Utca, een van de bekendste straten van Boedapest, waar hij zelfgemaakte kleding verkocht. Alter és Kiss werd al snel bekend in de stad, bijna iedere vrouw, van de middenklasse tot elite, bezocht de winkel. Bekende klanten waren Koningin Elisabeth (Sissi), Keizer Frederik Willem IV van Pruisen en zijn zoon Wilhelm I. Winkelen daar scheen een hele ervaring te zijn, op verzoek van de klant droegen de medewerkers de outfits, om een beter idee te geven hoe de kleding eruit zag op echte personen. Kleding passen in een winkel was in die tijd namelijk not done. In 1888 werd de winkel gesloten omdat de familie zich niet meer wilde richten op mode. 

 

Nieuw leven
Ruim honderd jaar later bezochten fashion designers Mei Mei Ding en Gabor Fabricius samen Boedapest. Daar liepen ze per toeval tegen Alter és Kiss aan en waren meteen weg van het oude modehuis. De twee ontwerpers wilden het label vernieuwen maar wel vasthouden aan de waarden om de meest interessante hoge kwaliteit kleding te maken. Erg veel naamsbekendheid heeft het label nog niet, maar daar komt hopelijk verandering in. De Puha Shop heeft in ieder geval wel vertrouwen in het merk, al vanaf de opening van de winkel in 2010 hangen de kleren van Alter&Kiss in het rek.

 

Voorlopig is de kleding van Alter & Kiss alleen nog maar verkrijgbaar in Puha Shop.


weergeven op een grotere kaart