ANTEWERPEN – Kaarsrecht liggen op de vreemdste plekken. Planking heeft in Australië al een leven geëist, maar toch wilden wij van Campusblog uitproberen wat er nou precies zo verslavend is aan deze rage.

In het centrum van Antwerpen gingen Vanja en Karen de uitdaging aan om op de meest vreemde plaatsen zo stijf als een plank te liggen. Het resultaat is te zien in de onderstaande fotoserie.

 

 

Steeds iets verder
In Antwerpen zijn er genoeg mooie en inspirerende plaatsen om “een plankje te doen”. We beginnen eenvoudig: staand tegen een standbeeld aan. Dat gaat al snel vervelen. Vooral omdat we met zijn tweeën zijn jutten we elkaar op om steeds iets verder te gaan. Hoewel we vorige week nog verontwaardigd reageerden toen we hoorden over het planking-ongeluk, begrijpen we het nu beter. Planking werkt verslavend, je wil jezelf uitdagen om op een nog gekkere of gewaagde plaats te verstijven. Wij werden nu alleen door elkaar opgejut, maar op facebook zien duizenden mensen hoe ver jij durft te gaan. En heb je eindelijk die vette foto gemaakt? Dan is er ongetwijfeld iemand die nog iets beters bedenkt.

Zwaar
Bij iedere plank krijgen vooral de buikspieren het zwaarder en we komen erachter dat je echt moet focussen om een goede plank te krijgen. Een enkele lachbui kan een perfecte plank verpesten. Daarnaast speelt het welbekende handstandsyndroom ook weer op: je denkt dat je recht staat, terwijl je eigenlijk zo krom als een banaan over een standbeeld hangt. Daarom is het noodzakelijk dat je met minimaal twee personen bent. Niet alleen voor de foto, maar ook om elkaar te coachen en te corrigeren waar dat nodig is.

 

Binnenkort is er bij CampusTalk een item over planking in Utrecht te zien. Hieronder de fotoserie van de planking-poging van Vanja & Karen in Antwerpen.

Your pictures and fotos in a slideshow on MySpace, eBay, Facebook or your website!view all pictures of this slideshow