In ieder geval één school die heeft deelgenomen aan het KRO-programma ‘Over de streep’, heeft aangegeven extra zorg te hebben ingeroepen voor haar leerlingen. Reden te meer om te bekijken of het organiseren van een dergelijke dag wel het gewenste effect geeft.

Na zes afleveringen kwam er een einde aan deze serie van ‘Over de streep’. Onlangs heeft een school die heeft deelgenomen aan het KRO-programma, te kennen gegeven extra hulp te hebben ingeroepen voor haar leerlingen. Het organiseren van een zogenaamde ‘Challenge Day’ heeft blijkbaar meer losgemaakt dan misschien werd gedacht. Of de andere scholen extra hulp hebben ingeroepen, is nog niks bekend.

Het fenomeen ‘Challenge Day’ is een begrip wat is overgewaaid uit Amerika. Documentairemaakster Jessica Villerius haalde het naar Nederland en in 2010 ging het Amsterdamse IJburg College voor het eerst ‘over de streep’. Door vele enthousiaste reacties werd er besloten om een serie voor de KRO te maken, gepresenteerd door Arie Boomsma.

Binnenkort ziet u bij CampusCam hoe een pedagoog reageert op ‘Challenge Day’ en de effecten van een dergelijke dag. Daarnaast praat hij over zijn visie op dit televisieformat.

Wilt u meer informatie over ‘Challenge Day’? Klik dan hier voor meer informatie.