Strand Oog in Al is per 1 oktober gesloten. Het was het enige échte stadsstrand wat we in Utrecht hadden. Waar gaan we nu heen? Genoeg plassen rond Utrecht, maar zijn ze ook een beetje te bereiken en valt er wat te beleven?

Naast de – bij iedereen wel bekende – Maarsseveense Plassen zijn er nog een paar andere stadsstranden rond Utrecht. De afgelopen zomer heb ik goed gebruik gemaakt van de paar zonnige dagen die er waren in Nederland en ben ik neergestreken bij de Haarrijnse Plas. Twee jaar terug volledig aangelegd, hemelsbreed nog geen honderd meter van de Ring Utrecht af. Verder vooral populair bij spijbelende scholieren en jongens en meisjes met Blackberry’s en harde muziek. Nadelen? Ja, veel nadelen. Maar er zijn ook zeker voordelen: vanuit Utrecht en Vleuten makkelijk te bereiken en je kunt er prima zwemmen.

Naast de Haarrijnse Plassen is er ook nog Strijkviertel, Laagraven, de Maarsseveense Plassen en een heel stukje verder de Loosdrechtse Plassen. Allemaal prima om een dagje te vertoeven met een klein gezin, maar zullen we ooit de feestjes en de sfeer van Strand Oog in Al terug krijgen? Wie zal het zeggen. In aflevering 5 van CampusCam doen we in ieder geval een poging om een nieuwe locatie te vinden.