De wereld van World of Warcraft is een gebied wat steeds uitgebreider wordt. Wereldwijd zijn er 13 miljoen mensen die zich in deze digitale fantasie-wereld wanen. Urenlang zijn ze zoet met opdrachten, vechtpartijen of gewoon gezellig kletsen met vrienden aan de andere kant van de oceaan. De Utrechtse winkel Labyrinth (Oudegracht 207) biedt producten aan die te maken hebben met World of Warcraft.

Personages

Omdat World of Warcraft (WoW) een rollenspel is, maakt de speler zijn eigen personage waarmee hij kan spelen. Men kan kiezen tussen acht verschillende rassen, tien verschillende klassen en twee verschillende facties.

Facties en rassen

Alle karakters behoren, afhankelijk van hun ras, bij één van de twee facties, de Alliance (Alliantie) of de Horde. Deze twee facties zijn vijandelijk naar elkaar opgesteld. Ze spreken elkaars taal niet en kunnen elkaar aanvallen.

De rassen die bij de Alliance horen:

 • Dwarves (Dwergen) Zij waren eerst stonen (steendwergen) maar nadat een van de “Oldgods” the curse of flesh op hen had uitgesproken waren ze van vlees en bloed. Nadat ze naar hun sneeuwachtige bergen waren verhuisd, Dun Morogh, hebben ze daar hun hoofdstad gevestigd, Ironforge.
 • Gnomes (Gnomen) Zij komen oorspronkelijk uit hetzelfde gebied als de Dwarves nu zijn, Dun Morogh, ze leefden in Gnomeregan. Maar na een explosie van een chemisch experiment is de helft van de gnomen ermee besmet waren. Andere gnomen hebben zich bij de Dwarves aangesloten en wonen in een klein gedeelte van Ironforge, Tinkertown.
 • Humans (Mensen) Ze hebben al eeuwen op de grond van het Eastern Kingdom geleefd met twee hoofdsteden, Stormwind en Lordaeron. Maar nadat de Scourge King Arthas de koning van Lordaeron (zijn vader) had vermoord, is Lordaeron gevallen en is een groot deel van Lordaeron onder invloed van de Scourge en de Forsaken.
 • Night Elves (Nachtelfen) Ze halen hun magie en kracht uit de natuur en hebben hun hoofdstad gevestigd op Teldrassil, Darnassus.

De rassen die bij de Horde horen:

 • Orcs (Orken) Zij komen oorspronkelijk uit Draenor (Outland).Ze hebben de weg naar Azeroth gevonden door de eerste scheuring tussen beide werelden, die veroorzaakt werd door de krankzinnige en laatste ‘Guardian’ Medivh. Nadat ze verjaagd zijn door de Humans en Dwarves in Dun Baldar, zijn ze naar Kalimdor gevlucht waar ze een hoofdstad hebben gebouwd: Orgrimmar.
 • Tauren. Tauren komt van het Latijnse woord taurus dat stier betekent. Lang geleden was het een nomadenvolk maar ze hebben nu een hoofdstad op bergmassieven in de vallei van Mulgore gebouwd: Thunder Bluff.
 • Trolls (Trollen) Zij zijn slank en lang en hebben slagtanden, anders dus dan de trollen uit Lord of the Rings. De Trolls horen oorspronkelijk niet op het continent Kalimdor, maar komen uit Zul’Gurub en Stranglethorn Vale. Door met de Orcs vrede te sluiten hebben ze hun plaats gekregen bij ‘Echo Isles’ in Durotar.)
 • Undead/Forsaken (ondoden, oorspronkelijk ‘Scourge’, maar maakten zich los uit de heerschappij van Arthas. Ze worden geleid door Sylvanas Windrunner en hebben als hoofdstad de Undercity.)

In het uitbreidingspakket “The Burning Crusade” werden er twee nieuwe rassen toegevoegd, namelijk:

 • Blood Elves (Bloedelfen – Horde). Ze zijn de afstammelingen van de High Elves, maar nadat de Scourge hun ras bijna heeft laten uitsterven hebben de overlevenden zich de Blood Elves genoemd. Ook zijn hun bronnen van magie verloren gegaan, waardoor ze nu moeten zoeken naar nieuwe bronnen om hun lust naar magie mee te stillen.)
 • Draenei (Alliance). Soort blauwige humanoïden uit Outland. Ze zijn op Azeroth gecrasht nadat Blood Elves hun ruimteschip (The Exodar) hadden gesaboteerd. Na zich te hebben hersteld van de crash en de vele doden die waren gevallen, hebben de Draenei zich gevestigd op Azuremyst Isles. Ze leven nu in wat van het ruimteschip over is gebleven. Dat is nu hun gelijknamige hoofdstad geworden.

In het uitbreidingspakket “Cataclysm” werden er weer twee nieuwe rassen toegevoegd, namelijk:

 • Goblins (Horde). Dit ras was al lang op Azeroth, en is echter zowel vriendelijk tegen de Alliance als tegen de Horde, maar een groep maakt deel uit van de Horde, is vijandig tegen de Alliance, en zal door spelers te spelen zijn.
 • Worgen (Alliance). Deze zijn wolfachtige humanoïden levend in Gilneas, maar ook in Silverpine Forest en Duskwood.

In het uitbreidingspakket “Mists of Pandaria” werd er nog een ras toegevoegd, namelijk:

 • Pandaren. Dit is het eerste neutrale ras. Het uiterlijk doet denken aan pandaberen, alleen zijn ze humanoïde en hebben ze daarom dergelijke trekken. Als men level 10 is bepaalt men naar welke faction men wenst te gaan, naar de Alliance of naar de Horde.
Enkele weken geleden is de trailer gelanceerd van de nieuwste uitbreiding: Mists of Pandaria.