Lopen in een glimmend colbert met kek sjaaltje of rijden in een Amerikaanse oldtimer, is in deze snelle tijden niet meer de enige manier om op te vallen in een stad als Utrecht. Wil je echt de ogen in de rug voelen prikken of gewoon eens op de gekke toer willen gaan, kan je ook met een uniek vervoermiddel door de stad trekken. Een greep uit de beste voorbeelden.

 SEGWAY

is een elektrisch vervoermiddel dat sinds korte tijd furore maakt. Het apparaat, aangedreven door oplaadbare batterijen, kan worden verplaatst door naar voren te buigen of naar achteren te hellen. Hierdoor maak je vaart, of rem je juist af. Met de Segway wring je je makkelijk door bochten, en kan je je eventueel zelfs door het Utrechtse winkelpubliek manouvreren om bij de dichtstbijzijnde Broodje Mario te komen.

 

TRIKE

Ook een Trike zal niet onopgemerkt voorbij gaan. De Trike is een afkorting voor ‘tricycle,’ het Engelse woord voor driewieler, en is een soortement fusie van stoere motor en sexy auto. Je voelt je op de Trike dan ook als een bendelid en royalty in één: de Mabel Wisse Smit-experience, zou je dus kunnen zeggen.

 

TUKTUK

Utrecht voelt ineens aan als de Thaise badplaats Hua Hin in de tuktuk. De naam is afgeleid van het karakteristieke ‘toek-toek’ geluid dat de tweetaktmotor voortbrengt. De tuktuk is met haar drie wielen makkelijk te bewegen in het drukke stadsverkeer. Het vervoermiddel is alleen niet zo flitsend en snel als de Segway en Trike, maar daarom is er bij ernstige verveling gelukkig wel de mogelijkheid om even op de achterbank te tuk-tukken.

REUZENTANDEM

De meeste Utrechters weten dat de binnenstad in de late avonduurtjes een uitdagende plek is. Menigeen kan deze heksenketel dan ook enkel kruipend, of achterop andermans fiets verlaten. De reuzentandem biedt uitkomst. Met plek voor 16 man, is de kans groot dat er voldoende ‘Bob’s’ tussen zitten om veilig thuis afgezet te kunnen worden.