Sinds een paar maanden is er op Hoog Catharijne een alternatief voor de stationstoiletten van de NS en de andere openbare wc’s. Bij plaswinkel 2theLoo kunnen reizigers en winkelbezoekers voor vijftig cent hun behoefte doen in thematische toiletten die de hele dag door schoongemaakt worden. De meerwaarde van de nieuwe winkel is echter nog niet bewezen.

Ada Kok (48) is een regelmatige bezoeker van Hoog Catharijne. Ze kan er urenlang winkelen en moet soms dan ook op zoek naar een toilet. “Ik ben een keer bij 2theLoo geweest en denk eerlijk gezegd dat het daar bij blijft. Het ligt in een uithoek van het winkelcentrum en je moet ver lopen om er te komen. Als ik naar de wc moet wil ik er juist zo snel mogelijk zijn. Ik vind het nog geen al te groot succes dus.”

Myra Ekkelboom (20) kwamen we tegen bij 2theLoo. Ze komt vaak bij de plaswinkel maar baalt van de locatie. “Daar zal de winkel zelf ook wel niet blij mee zijn. Wat ik vooral fijn vind is dat de toiletten schoon zijn, dag in, dag uit. Maar het is wel een zoektocht voordat je er bent.”