In Utrecht is het nog niet van de grond gekomen, maar heeft al wel een mandir, oftwel een hindoetempel. Voor diensten en andere activiteiten maakt de Hindoestaanse gemeenschap in Utrecht momenteel gebruik van trefcentrum de Oase. 

De gemeenschap loopt al een tijdje rond met plannen voor de bouw van een mandir, maar heeft nog geen geschikte locatie kunnen vinden. ,, De Hindoestaanse gemeenschap woont tamelijk verspreid door heel Utrecht,’’ vertelt Ramj Ramcharan, een van de initiatiefnemers voor de bouw van een nieuwe mandir. ,,We willen goed bereikbaar zijn voor iedereen.’’

Ramcharan: We komen nu bijeen in trefcentrum de Oase. Dit gebouw is uit zijn jasje gegroeid.’’ Ramcharan wil geen mandir meer in een bestaande, maar in een nieuw gebouw. ,,Als je iets doet, dan moet je het ook goed doen. We willen daarom een unieke gebouw neerzetten. Voor mooie dingen moet je nou eenmaal de tijd nemen.’’

De kosten voor dit gebouw worden volgens Ramcharan geschat op zo’n twee tot drie miljoen euro. ,,De grond is duur, de kosten voor het bouwen vallen opzicht wel mee,’’ stelt Ramcharan. ,, We kunnen niet rekenen op financiële steun van de gemeente. Het geld moet van de gemeenschap zelf komen.’’
Wanneer de mandir gebouwd gaat worden, is onbekend. ,,We weten nog niet wanneer we beginnen met bouwen. Dit project kost veel tijd en geld, daar moet je rustig over na kunnen denken. Het is onmogelijk om dit binnen een jaar rond te krijgen.”