Ballonnen, slingers en taart. Voor de meeste Utrechtse kinderen is dit meer dan normaal op hun verjaardag. Toch geldt dit niet voor alle kinderen. Zo groeide in 2009 bijna 3000 kinderen op in een gezin met een laag inkomen. Stichting Jarige Job helpt deze kinderen met een verjaardagspakket.

In zo’n verjaardagspakket zit een cadeau voor het jarige kind. Naast het cadeau, zitten er ook traktaties in het pakket die de kinderen op school kunnen uitdelen. Zoals bijvoorbeeld snoep, chocola en cake.

Iedereen die recht heeft op een voedselpakket van de voedselbank, heeft ook recht op een verjaardagspakket. Volgens Evelyna de Beer, projectleider Midden-Nederland, worden er steeds meer pakketen uitgedeeld in Utrecht. “Door de recessie stijgen het aantal verzoeken voor een verjaardagspakket”, aldus De Beer. “We delen er nu ongeveer 500 uit, maar we verwachten dat dat dit jaar stijgt”.

Klik voor meer informatie over Stichting Jarige Job.