Als je jarig bent, mag je natuurlijk uitdelen in de klas. Maar vaak wordt dan hetzelfde getrakteerd. Chips, koek, snoepjes in een zakje of een ijsje. Dit is ook heel lekker, maar niet heel verrassend. Wees eens origineel en ga voor iets anders! Dat is veel leuker, ook voor jouw klasgenootjes.

Maak dus zelf je traktatie, dat is veel creatiever en vaak ook mooier. En het is helemaal niet moeilijk om te doen, het is snel gemaakt. Maak bijvoorbeeld een egel met stekels.

Dat doe je op de volgende manier.

-Koop een rode kool.

Hak de kool in tweeën en leg een helft weg. De andere helft verpak je mooi strak in aluminiumfolie . Teken er met een stift twee ogen en een mond op. Nu is de basis voor de traktatie is klaar.

-Neem lange sateprikkers en vul deze met de traktatie. Je kunt bijvoorbeeld een gezonde egel maken van fruit of van kaas en worst. Maar je kunt ook een zoete egel maken.

-Voor de gezonde egel leg je blokjes kaas, cocktailworstjes en kerstomaatjes klaar om aan de prikker te rijgen. Prik ze er om en om aan voor een kleurrijk effect. Steek vervolgens de prikkers, hier moet je sterk voor zijn, in de rauwe rode kool. Zet ze niet te dicht bij elkaar zodat de egel mooie stekels heeft.

Dit kan natuurlijk ook met stukjes appel, peer, banana en mandarijn. En als je niet van gezond houdt kun je natuurlijk ook spekjes, , zure matten en andere lekkere dingen aan de prikkers prikken.

Zet de egel op een dienblad, zodat je er de klas mee rond kan. Dat wordt genieten!