Homo’s & de kerk

0

Nieuwsgierig geworden naar het hele verhaal van hoogleraar praktische theologie Ruard Ganzevoort? Dat komt goed uit. Hij heeft nog veel meer te vertellen!

 

Read more…

Help! Een homo in de klas!

1

Homoseksualiteit lijkt algemeen geaccepteerd. Toch heeft het huidige kabinet afgelopen november besloten voorlichting over homoseksualiteit verplicht te maken op scholen. Christelijke scholen hadden al een lesmethode aangeboden gekregen van christelijke homo-organisatie ContrariO, namelijk: Homo in de Klas. Nu komt daar nog een nieuwe methode bij.

Read more…

Wordt zelf ook een handig ‘Mannetje’

0

Utrechtse fietsenmaker ‘Het Mannetje’ verkoopt fietsen vanaf dertig euro. Repareren kan ook. Voor een slag in het wiel, een kapot achterlicht en een lekke fietsband kun je terecht bij Jos Kok aan de Treek 34 in Lunetten.  In het kader van de bezuinigingen kun je die euro’s ook in je zak houden. Het plakken van een fietsband werd je, door onderstaande tips, nog nooit zo makkelijk gemaakt.  Read more…

Michelinster, fastfood en …. en Tv-dining?

0

Het is nodig om te overleven, maar het kan ook lekker zijn: eten. Hoewel de mensheid zich al eeuwenlang bezighoudt met voedselbereiding kan de gastronomische wereld anders worden benaderd dan de simpele aardappelen met kool. Campusblog zet er drie  op een rijtje.

Read more…

Bierstad Utrecht

0

In 2010 dronken we in Nederland gemiddeld zo’n 72 liter bier. Daarmee behoren we tot de gemiddelde bierconsument in Europa. In Tsjechië. Hoewel wij in Nederland ten opzichten van 2009 bijna een liter minder dronken, vloeit het bier in de stad Utrecht nog altijd rijkelijk. In Utrecht is er al eeuwen een biertraditie die mede door de duizenden studenten die de stad telt. Maar hoe is deze traditie eigenlijk ontstaan? Ooit telde de stad tientallen brouwerijen, en wat is daarvan over? Kees Volkers is de schrijver van Wandelen over de Bierkaai, het boek over de stad Utrecht en bier bij uitstek. Hij weet als geen ander hoe belangrijk het gerstenat voor de stad was, en is.  Naast informatie over zijn boek vind je hier ook een interview met hem.

 

Read more…

De filosofie van Jonas Staal

0

Kunstenaar Jonas Staal verdiepte zich een jaar lang in de scriptie van PVV-Kamerlid Fleur Agema. Aan de Hogeschool van de Kunsten in Utrecht studeerde de jonge politicus architectuur. Voor haar scriptie ontwierp ze “de gevangenis van de toekomst”.
Read more…