IJsbeertje

Eskimo’s zakken door het ijs,  de ijsbeer wordt met uitsterven bedreigd en Utrecht ligt over vijftig jaar aan zee. Dat het klimaat verandert, dat ontkent niemand. Dat er iets moet gebeuren,  daar is iedereen het wel mee eens. Maar..

Wat nu?

Onze wereldleiders beginnen aankomende maandag in Kopenhagen met het bedenken van een  oplossing. Uiteindelijke komt ook de Amerikaanse president Barack Obama komt naar Europa om zijn steentje bij te dragen. Met  hem bedenken er meer dan honderd regeringsleiders hoe we de  gaan stoppen.

Utrecht

Utrecht wil niet achter blijven en organiseert in de Jaarbeurs  een , Beat The Heat Now. Voor maar 5 euro kan je 12 december luisteren naar wat Kasper van Kooten, Do, Boris en de 3J’s zingen over het klimaat. Na het gezang  en gepraat met BN’ers vertrekt er op Utrecht Centraal de KopenhagenExpress. In deze trein zitten onder andere de Minister van Milieu Jacqueline Cramer, wetenschappers, journalisten, jongeren en andere politici.  Op de wagons komen stickers met oproepen voor de wereldleiders.  Volgens de bedenkers: 

Niet onbelangrijk:  Beat the heat now is klimaat neutraal. De energie die verspild wordt door de muziekinstallaties en lichtshows, wordt gecompenseerd door te investeren in . Dit fonds zorgt ervoor dat ook in ontwikkelingslanden de broeikasgas uitstoot wordt verminderd.

Verkeer in India

Dus nu..

Is het te hopen dat Europa de kar kan trekken. Want ons continent doet het zo slecht nog niet. Gelukkig hebben ook het milieuvervuilende India en China de afgelopen weken gezegd de uitstoot van flink te verminderen. Op 18 december moeten alle wereldleiders het eens zijn en een gloed nieuw milieuplan presenteren.