Al Gore roept het al jaren: we moeten duurzamer leven om onze planeet te kunnen redden. Maar hoe gemakkelijk is het nou eigenlijk om je leven te vergroenen? Iedere keer een boom planten als je met de auto rijdt is natuurlijk niet te doen. Campusblog geeft daarom drie handige tips om het milieu om je heen te verbeteren zonder dat je leven drastisch veranderd moet worden. 

 

 

 

 

 

 

 

1. Draag een trui!

In de koudere maanden zijn veel mensen geneigd om de verwarming een tikje hoger te zetten. Dit kost een hoop energie en is slecht voor je portemonnee. Trek eens een wollen trui aan en merk het verschil. De kachel staat niet te loeien en je bespaart een hoop geld om leuke dingen te doen.

 

2. Eens per week geen vlees

Paul McCartney zweert er bij: één dag in de week geen vlees eten. Het bewust niet eten van vlees maakt een hoop verschil voor het tegengaan van broeikasgassen. Al die dieren die geslacht moeten worden om ons maaltje te zijn, poepen natuurlijk ook de wei onder. Dit zorgt voor zoveel koolstofmonoxide dat het milieu er onder lijdt. Hoe minder vlees er wordt gegeten, hoe minder koeien en varkens gefokt hoeven te worden.

 

3. Met de benenwagen

In plaats van dat je iedere keer de auto pakt als je naar de snackbar aan de andere kant van de straat wilt, kun je ook een stukje gaan lopen. Het is gezond voor jezelf en voor je omgeving. Door te lopen of te fietsen zorg je voor minder schadelijke gassen in de atmosfeer.