Onze samenleving wordt steeds individualistischer. We werken hard, hebben weinig tijd  voor elkaar en ons eigen leven heeft de hoogste prioriteit. Deze ontwikkeling treft vooral ouderen, een kwetsbare groep, die vaak afhankelijk is van de hulp van anderen. Wil jij iets goeds doen voor je medemens en ouderen een handje helpen? Bekijk dan de drie tips voor ouderenvrijwilligerswerk in de regio Utrecht.

 

1) Buurten met de Bezoekdienst

Bij de Bezoekdienst kan je als getrainde vrijwilliger wekelijks of tweewekelijks op bezoek bij een zieke of dementerende 55-plusser. Omdat je de cliënt geregeld bezoekt, kom je in de gelegenheid om een hechte band op te bouwen. Als vrijwilliger kan je gezellig koffie drinken en een praatje maken, de krant voorlezen of helpen bij de maaltijd. Maar ook een wandeling in de natuur kan voor beide partijen veel plezier brengen. Als vrijwilliger van de Bezoekdienst word je altijd goed begeleid. Je maakt eerst uitgebreid kennis met de coördinator en daarna word je gekoppeld aan een cliënt.  Kijk voor meer informatie op of bel:  030 – 236 17 17

 

 

2) De BoodschappenPlusBus

Als vrijwilliger bij de BoodschappenPlusBus ga je samen met ouderen een dagdeel op stap. Je gaat bijvoorbeeld mee naar een winkelcentrum, een tuincentrum of gewoon gezellig een dagje uit. Je helpt cliënten die door ouderdom of een lichamelijke beperking niet meer in staat zijn om bijvoorbeeld zelfstandig boodschappen te doen. Je kan je aanmelden als vrijwillige chauffeur om de bus te rijden, als gastvrouw/gastheer verantwoordelijkheid dragen voor een gezellige sfeer, of als bureauvrijwilliger leuke bestemmingen bedenken. Kijk voor meer informatie op  , of bel: 030- 236 17 93

 

 

 3) Groene vingers gezocht!

Ben je gek op tuinieren en beteken je graag iets voor je medemens? Dan kan je het zogeheten ‘tuinteam’ versterken en ouderen helpen bij het opknappen van hun tuin.  Alle hulp is welkom, maar vooral sterke vrijwilligers die zware taken als spitten en snoeien aankunnen zijn hard nodig. Met de nodige hulp kunnen ouderen weer extra van hun tuin  genieten. Je helpt dus ouderen die niet meer zelfstandig hun tuin kunnen onderhouden, de ouderen hebben ook geen familie of kennissen meer die hen van dienst kunnen zijn. Wil je meer weten? Kijk dan op of bel:  (030) 677 31 31