De winterstop komt voor FC Utrecht tot een einde. Morgen is PSV de tegenstander in de Galgenwaard. Kan de ploeg van Jan Wouters zich omhoog werken op de ranglijst in de tweede seizoenshelft?

De Domstedelingen staan momenteel veertiende op de ranglijst en dat is onder de maat. Utrecht ging met weinig vertrouwen de winterstop in en haalde slechts twee punten uit de laatste vijf . Daar moet wel bij gezegd worden dat onder andere FC Groningen, AZ, Feyenoord en FC Twente de tegenstanders waren.

Een wedstrijd eerder was het wel raak. FC Utrecht won met veel passie en inzet van aartsrivaal Ajax. In de Galgenwaard werd het in een spectaculair duel maar liefst 6-4. Spits Jacob Mulenga, waarvan u eerder een portret zag bij CampusTalk, scoorde twee keer maar raakte geblesseerd. Een zware aderlating voor Utrecht.

Hoofdtrainer Jan Wouters heeft de hele winterstop gehad om de ploeg weer op de rails te krijgen. Daarbij moet volgens Wouters wel de selectie in de breedte groter worden. De Utrechter gaf aan dat hij te weinig spelers heeft die fysiek het niveau van de Eredivisie aankunnen. Een aantal spelers keer terug en dus kan er in Utrecht stiekem weer gekeken worden.