De Kringloopwinkel. Je kunt er zomaar een mooi pronkstuk tegenkomen: een schilderij, beeldje of meubelstuk dat precies bij jouw inrichting pas. ‘Oude troep’, zul je misschien denken, maar ook amper gebruikte meubelen, boeken die je nergens meer kon vinden, of het serviesgoed dat in geen warenhuis meer te koop is, staat misschien wel in de kringloopwinkel bij jou om de hoek.

Nederland telt 400 kringloopwinkels, waarvan er zo’n tien in en rondom het centrum van Utrecht gevestigd zijn. Een paar tweedehandswinkels op een rijtje:

Kringloopcentrum Utrecht herken je wellicht uit het item in CampusTalk 1. Het Kringloopcentrum bestaat uit verschillende winkels: er is een afdeling met fietsen, een kitchwinkeltje genaamd ‘Krenten uit de pap’,  een huis-, tuin- en keukenafdeling, een designwinkel, en een kledingafdeling.

Kringloopwinkel in Lombok is een kringloopwinkel met van alles en nog wat. Speelgoed, computers, boeken, maar ook kleding is hier te koop.

In de winkel Nostalgie Utrecht is zo’n 1700 vierkante meter ingericht met tweedehands spullen, van postzegels tot complete wandkasten.

Benieuwd naar kringloopwinkels bij jou in de buurt? Neem hier eens een kijkje.

Hieronder de bewuste uitzending van Tussen Kunst en Kitsch waar Leen Schenk het over had in de uitzending van CampusTalk.

(Stoel van Berlage bij 31.03 min.)

(bron: http://cultuurgids.avro.nl)